Balladeja ja muita tarinoita, E.T. Tawaststjerna 17.10.

11.10.2017

Balladeja ja muita tarinoita -konsertti
Balladeja ja muita tarinoita -konsertti

Konservatorion pianisteille mestarikurssia pitämään saapuva pianotaiteilija Erik. T. Tawaststjerna soittaa resitaalikonsertin

ti 17.10.2017 klo 19
Felix Krohn -salissa.

Konserttiin on vapaa pääsy.
Lämpimästi tervetuloa kaikki pianomusiikin ystävät!

Konsertissa on väliaika. Aulakahvio palvelee klo 18 alkaen.

 

Balladeja ja muita tarinoita

Ajatus tästä ohjelmasta syntyi vähitellen: olin jo pitkään suunnitellut Chopinin neljän balladin esittämistä konsertissa, mutta niiden liittäminen toisiinsa neliosaiseksi "sarjaksi" tai peräti "sonaatiksi" ei tuntunut oikealta ratkaisulta.
Chopin on tuskin tarkoittanut, että balladit esitettäisiin yhtäjaksoisesti peräkkäin. Jokainen niistä on itsenäinen mestariteos, mutta jonossa esitettyinä niiden teho ei kasva, vaan teokset "syövät toisiaan" ja aiheuttavat kuulijassa helposti ylitäyden olon. Vähitellen aloin miettiä ohjelmaa, jossa balladien väliin sijoittuisi meidän aikamme balladeja tai muita tarinaa kertovia teoksia. Balladi on alun perin tarinaa kertovan runouden muoto, joka levisi musiikkiin romantiikan aikakaudella, liedsäveltäjä Carl Loewen ja erityisesti juuri Chopinin balladien myötä. Päätin, että uusien teosten ei tarvitsisi välttämättä olla balladi-nimisiä, kunhan ne jollain tavoin jatkaisivat tarinan kertomisen perinnettä.

Erik. T. Tawastjerna