Konservatorion trumpetinsoiton lehtori Seppo Pohjoisahosta Vuoden sotilasmuusikko

21.11.2018

Lahden konservatorion trumpetinsoiton lehtori Seppo Pohjoisaho on valittu vuoden 2018 sotilasmuusikoksi. Palkinto jaettiin 27.11.2018 sotilasmusiikin perinnepäivän konsertissa Musiikkitalossa. Palkinnon jakoi Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö, kenraalimajuri Ilkka Korkiamäki.

Pääesikunta kertoo Sepon valinnan perusteista muun muassa seuraavaa: "Pohjoisaho omaa erinomaiset instrumenttitaidot, hän on toiminut lukuisia kertoja solistitehtävissä - kuluneena vuonna mm. Lapin sotilassoittokunnan solistivieraana. Pohjoisaho vastasi vuoden 2018 Hamina Tattoossa suomalaisten soitlassoittokuntien yhteisen esityksen suunnittelusta ja toimi esityksen pääkouluttajana. Tehtävä kokosi yhteen koko sotilasmusiikkialan tekijät Suomesta. Vaativa ja ainutlaatuinen kokonaisuus siis!

Suuren esiintyjäjoukon kouluttaminen vaatii aivan erityisiä pedagogisia taitoja, itseluottamusta ja paineensietokykyä. Vaatii melkoista uskallusta, että ylipäänsä ottaa tällaisen haasteen vastaan. Tuloksia ja valmistautumisvaihetta ovat olleet arvioimassa puolustusvoimien ylin johto, kansallinen ja kansainvälinen sotilasmusiikkiyhteisö ja tuhannet ihmiset yleisön puolella. Loistavista saavutuksista ja henkilökohtaisista kyvyistä huolimatta Seppo tekee työtään pyyteettömästi ja nöyrästi. Valitettavasti hän luopui urastaan puolustusvoimissa, Varusmiessoittokunnan konserttimestarin tehtävästä ja siirtyi Lahden konservatorion palvelukseen trumpetinsoiton lehtoriksi. Palvelukset sotilasmusiikin hyväksi kuitenkin jatkuvat reservissä koulutusyhteistyön muodossa."

Pääesikunta on jakanut vuodesta 1990 alkaen kenraali Jaakko Valtasen myöntämän Vuoden Sotilasmuusikko -palkinnon. Palkinto jaetaan suomalaisessa sotilasmusiikissa ansioituneelle henkilölle. Palkinto käsittää Marsalkan hopeatorvesta valmistetun kiertopalkinnon, johon kiinnitetään palkinnon saajan nimilaatta, henkilökohtaisen kiertopalkinnosta valmistetun pienoismallin sekä 1500 € stipendin.

Konservatorio onnittelee ja iloitsee Sepon valinnasta!