Korona-tilannekatsaukset ja päätökset

13.5.2020

Tätä ajankohtaisuutista päivitämme aina, kun ohjeistukseemme tulee muutoksia.

7.5.2020, täydennetty 13.5.2020

Etäopetus jatkuu kevätlukukauden loppuun asti

Varhaiskasvatusta ja peruskouluja koskevat koronarajoitukset päättyvät 14.5. Myös ammatillisessa koulutuksessa ja taiteen perusopetuksessa on mahdollista palata lähiopetukseen, ja näillä koulutusasteilla koulutuksen järjestäjät päättävät itse, missä määrin sitä tarvittaessa järjestävät. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että etäopetusta jatketaan lukukauden loppuun asti.

Valtioneuvoston suosituksen mukaisesti opetus konservatoriossa jatkuu kevätlukukauden loppuun asti pääsääntöisesti etäopetuksena. Opettaja voi kuitenkin tilannekohtaisesti sopia oppilaansa kanssa lähiopetuksesta, jos oppilas on tekemässä vielä keväällä tasokonserttia tai jos lyhyestäkin lähiopetusjaksosta ennen kesälomaa on muuten saavutettavissa merkittävää hyötyä. Lähiopetuksen tulee olla sekä opettajan että oppilaan tahtotila ja siihen tulee olla myös huoltajien suostumus. Kaikki ryhmäopetus kuitenkin toteutetaan etätyönä lukuvuoden loppuun asti.

Kevätjuhlaa ei koronapandemian aiheuttamien kokoontumisrajoitusten vuoksi tänä lukuvuonna järjestetä. Kaikkien oppilaitostasojen tänä keväänä valmistuville oppilaille ja opiskelijoille todistukset toimitetaan postitse kesäkuun alussa. Heitä juhlitaan joulujuhlassa 16.12.2020.

 

30.4.2020

Etäopetus jatkuu vaikka peruskoulut avaavat ovensa

Maan hallitus päätti 29.4. purkaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet, ja peruskouluissa ja varhaiskasvatuksessa siirrytään takaisin lähiopetukseen 14.5. alkaen. 

Päätös ei koske taiteen perusopetusta eikä ammatillista koulutusta, eli toistaiseksi Lahden konservatoriossa jatkuu etäopetus. Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan päätökset taiteen perusopetusta koskevien rajoitusten päättymisestä tai jatkamisesta tehdään myöhemmin.

 

31.3.2020 klo 9:00

Opetus konservatoriossa jatkuu etäopetuksena ainakin 13.5.2020 asti

Hallitus on päättänyt opetuksen rajoitusten jatkamisesta 13. toukokuuta saakka koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tämän mukaisesti etäopetus myös konservatoriossa jatkuu tuohon päivämäärään asti.

Rajoitukset voivat jatkua tätä pidempäänkin. Hallituksen mukaan opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan jo jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

 

16.3.2020 klo 17.45

Koulut ja oppilaitokset siirtyvät etäopetukseen 18.3. – 13.4.2020 väliseksi ajaksi

Suomen hallitus on päättänyt, että koulujen ja oppilaitosten tilat suljetaan ja lähiopetus keskeytetään 18.3. – 13.4.2020 väliseksi ajaksi koronaviruksen etenemisen hidastamiseksi. Tämän linjauksen mukaisesti myös opetus jatkuu niin ammatillisen koulutuksen kuin persopetuksenkin osalta etäopetuksena.

Myös konservatorion hallinto- ja tukipalveluhenkilöstö tekee etätöitä sen mukaan kuin se työtehtävien luonteen mukaisesti on mahdollista.

 

14.3.2020 klo 12:00 

Koronahavainto konservatoriossa

 

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän infektiosairauksien ylilääkäriltä saadun tiedon mukaan konservatorion piirissä on havaittu koronatartunta. Tartunta on tapahtunut kotimaassa. Tartunnan saanut voi hyvin ja hän on karanteenissa kotonaan.

 

Tartunnan saaneen kautta virukselle mahdollisesti altistuneet on hyvinvointiyhtymän mukaan selvitetty ja heihin on oltu yhteydessä. Myös he ovat varmuuden vuoksi kahden viikon ajan karanteenissa kotonaan.  Virukselle altistuneista hyvinvointiyhtymä ei tässä vaiheessa kerro tarkemmin.

 

Ylilääkärin mukaan muiden kuin tiedossa olevien, tartunnalle mahdollisesti altistuneiden osalta toiminta konservatoriossa voi jatkua suunnitellulla tavalla. Muskaritoiminta sekä orkesteri- ja kuorotoiminta kuitenkin keskeytetään 3.4. asti. Tilannetta tarkastellaan siinä vaiheessa uudestaan.

 

13.3.2020 klo 9:00       

Konservatorion henkilöstölle, opiskelijoille ja oppilaiden koteihin:                                                                

Lahden konservatorion suositukset ja päätökset toimenpiteistä, jotka ovat yhteydessä korona-pandemiaan

 

Opetustyö

Opetustyö jatkuu toistaiseksi normaalisti. Tilanne voi muuttua, jos uusia viranomaismääräyksiä koulujen aukiolosta tulee.

Painotamme kuitenkin edelleen, että konservatorion opetukseen ei saa osallistua, mikäli oppilaalla tai opiskelijalla on mitään sairasteluun liittyviä oireita. Sama määräys koskee luonnollisesti koko henkilökuntaamme.

Konsertit

Pidämme pienimuotoiset oppilas- ja opiskelijakonsertit toistaiseksi ohjelmassa. Ne järjestetään pääosin suuressa Felix Krohn -salissa, jossa yleisöllä (20–50 henkilöä keskimäärin) on hyvin mahdollista valita istumapaikat väljästi. Huhtikuun orkesterikonserttien mahdollisista peruuntumisista tiedotamme nettisivujemme konserttikalenterissa.

Uusien oppilaiden tutustumistapahtuma Mikä soittimeksi -päivä ja siihen sisältyvä Soitinten kaupunki -konsertti etsii uusia uria, joista tiedotamme myöhemmin.

Matkustaminen

Olemme keskeyttäneet ja peruneet kaikki kevätlukukauden aikaiset opiskelu- ja työmatkat ulkomaille ja samalla päättäneet olla ottamatta vastaan ulkomaisia vierailijoita Lahden konservatorioon.

Opiskelijat, joiden vaihtojakso Puolassa keskeytyi pandemian vuoksi, on asetettu konservatorioon saapumisen osalta 14 päivän karanteeniin. Samanlainen karanteeni koskee myös kaikkia muita ulkomailla matkustaneita oppilaita ja opiskelijoita. Heille pyrimme järjestämään karanteeniajalle etäopiskelumahdollisuuksia.

Valtiojohdon eilen linjaamalla tavalla kaikkea lomamatkailua ulkomaille tulee välttää.

Mikäli henkilökuntaan kuuluva kuitenkin lomailee ulkomailla jo myönnetyn loman vuoksi ja palaa Suomeen pandemia-aikana, hänen tulee viimeistään kotiin palattuaan olla viipymättä yhteydessä rehtoriin eikä palata töihin ilman erillistä lupaa.

Leirit

Sekä jousiorkesterileiri että kuoroleiri Siikaniemen kurssikeskuksessa on peruttu.

Ennaltaehkäisy on paras varotoimi

Muistetaan myös, että paras tapa suojautua koronavirukselta ja miltä tahansa hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.