Korona-tilannekatsaukset ja päätökset

31.3.2020

Tätä ajankohtaisuutista päivitämme aina, kun ohjeistukseemme tulee muutoksia.

31.3.2020 klo 9:00

Opetus konservatoriossa jatkuu etäopetuksena ainakin 13.5.2020 asti

Hallitus on päättänyt opetuksen rajoitusten jatkamisesta 13. toukokuuta saakka koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tämän mukaisesti etäopetus myös konservatoriossa jatkuu tuohon päivämäärään asti.

Rajoitukset voivat jatkua tätä pidempäänkin. Hallituksen mukaan opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan jo jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

 

16.3.2020 klo 17.45

Koulut ja oppilaitokset siirtyvät etäopetukseen 18.3. – 13.4.2020 väliseksi ajaksi

Suomen hallitus on päättänyt, että koulujen ja oppilaitosten tilat suljetaan ja lähiopetus keskeytetään 18.3. – 13.4.2020 väliseksi ajaksi koronaviruksen etenemisen hidastamiseksi. Tämän linjauksen mukaisesti myös opetus jatkuu niin ammatillisen koulutuksen kuin persopetuksenkin osalta etäopetuksena.

Myös konservatorion hallinto- ja tukipalveluhenkilöstö tekee etätöitä sen mukaan kuin se työtehtävien luonteen mukaisesti on mahdollista.

 

14.3.2020 klo 12:00 

Koronahavainto konservatoriossa

 

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän infektiosairauksien ylilääkäriltä saadun tiedon mukaan konservatorion piirissä on havaittu koronatartunta. Tartunta on tapahtunut kotimaassa. Tartunnan saanut voi hyvin ja hän on karanteenissa kotonaan.

 

Tartunnan saaneen kautta virukselle mahdollisesti altistuneet on hyvinvointiyhtymän mukaan selvitetty ja heihin on oltu yhteydessä. Myös he ovat varmuuden vuoksi kahden viikon ajan karanteenissa kotonaan.  Virukselle altistuneista hyvinvointiyhtymä ei tässä vaiheessa kerro tarkemmin.

 

Ylilääkärin mukaan muiden kuin tiedossa olevien, tartunnalle mahdollisesti altistuneiden osalta toiminta konservatoriossa voi jatkua suunnitellulla tavalla. Muskaritoiminta sekä orkesteri- ja kuorotoiminta kuitenkin keskeytetään 3.4. asti. Tilannetta tarkastellaan siinä vaiheessa uudestaan.

 

13.3.2020 klo 9:00       

Konservatorion henkilöstölle, opiskelijoille ja oppilaiden koteihin:                                                                

Lahden konservatorion suositukset ja päätökset toimenpiteistä, jotka ovat yhteydessä korona-pandemiaan

 

Opetustyö

Opetustyö jatkuu toistaiseksi normaalisti. Tilanne voi muuttua, jos uusia viranomaismääräyksiä koulujen aukiolosta tulee.

Painotamme kuitenkin edelleen, että konservatorion opetukseen ei saa osallistua, mikäli oppilaalla tai opiskelijalla on mitään sairasteluun liittyviä oireita. Sama määräys koskee luonnollisesti koko henkilökuntaamme.

Konsertit

Pidämme pienimuotoiset oppilas- ja opiskelijakonsertit toistaiseksi ohjelmassa. Ne järjestetään pääosin suuressa Felix Krohn -salissa, jossa yleisöllä (20–50 henkilöä keskimäärin) on hyvin mahdollista valita istumapaikat väljästi. Huhtikuun orkesterikonserttien mahdollisista peruuntumisista tiedotamme nettisivujemme konserttikalenterissa.

Uusien oppilaiden tutustumistapahtuma Mikä soittimeksi -päivä ja siihen sisältyvä Soitinten kaupunki -konsertti etsii uusia uria, joista tiedotamme myöhemmin.

Matkustaminen

Olemme keskeyttäneet ja peruneet kaikki kevätlukukauden aikaiset opiskelu- ja työmatkat ulkomaille ja samalla päättäneet olla ottamatta vastaan ulkomaisia vierailijoita Lahden konservatorioon.

Opiskelijat, joiden vaihtojakso Puolassa keskeytyi pandemian vuoksi, on asetettu konservatorioon saapumisen osalta 14 päivän karanteeniin. Samanlainen karanteeni koskee myös kaikkia muita ulkomailla matkustaneita oppilaita ja opiskelijoita. Heille pyrimme järjestämään karanteeniajalle etäopiskelumahdollisuuksia.

Valtiojohdon eilen linjaamalla tavalla kaikkea lomamatkailua ulkomaille tulee välttää.

Mikäli henkilökuntaan kuuluva kuitenkin lomailee ulkomailla jo myönnetyn loman vuoksi ja palaa Suomeen pandemia-aikana, hänen tulee viimeistään kotiin palattuaan olla viipymättä yhteydessä rehtoriin eikä palata töihin ilman erillistä lupaa.

Leirit

Sekä jousiorkesterileiri että kuoroleiri Siikaniemen kurssikeskuksessa on peruttu.

Ennaltaehkäisy on paras varotoimi

Muistetaan myös, että paras tapa suojautua koronavirukselta ja miltä tahansa hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.