Ammattiopiskelu

Opiskelijoiden huilutrio keikalla syksyllä 2018

Lahden konservatorio on oikea paikka opiskella muusikon ammattiin silloin, kun tavoitteena ovat jatko-opinnot korkea-asteella ja työ jollain musiikkialan tarjoamista moninaisista vaihtoehdoista. Tutkinto antaa suoraan valmiuksia muusikkona toimimiseen klassisen musiikin tai sotilasmusiikin maailmassa. Musiikkiopinnoista on toisaalta hyötyä monella muullakin alalla kuin muusikon työssä. Konservatoriossa tehty kaksoistutkinto luo hyvän pohjan kouluttautua esimerkiksi luokanopettajaksi, koulun musiikinopettajaksi, musiikkiterapeutiksi, nuoriso-ohjaajaksi, seurakunnan tehtäviin, toimittajaksi tai tuottajaksi.

Muusikon tutkinnon suorittamiseen on monta tietä, joista eri ikäiset ja erilaisen musiikkitaustan omaavat soittajat ja laulajat voivat löytää itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Muusikkokoulutukseen osallistumisen perustana on kuitenkin aina vuosien sitoutunut ja tavoitekeskeinen harrastus oman instrumentin soitossa. Tässä suhteessa musiikin ammattiopiskelu eroaa monista muista toisen asteen koulutuksista, joissa ammattitaitojen oppiminen voi alkaa perusteista opiskelujen alussa.

Ammatillisissa koulutuksessa olevat opiskelijat soittavat orkestereissa Lahden konservatorion puhallinorkesteri, Uusi Lahti Kamariorkesteri ja Lahden Nuori Sinfonia.

Concellos -yhtye ja sellonsoiton opettaja Tomi Uotila keväällä 2016.