Ammatillinen aikuiskoulutus Lahden konservatoriossa

Ammatillista koulutusta myös aikuisille ja ammattitaidon kehittämiseen tähtäävää koulutusta musiikin ammattilaisille! 

 

Musiikkialan 2. asteen ammatillinen perustutkinto tai tutkinnon osa/osia aikuiskoulutuksena


Musiikkialan 2. asteen perustutkinto-opintoihin voivat hakea myös aikuiset. Huomioithan kuitenkin, että ammatillisen koulutuksen reformin myötä nuorten ja aikuisten koulutus ovat samansisältöiset. Vanhaan näyttötutkintomuotoiseen koulutukseen ei siis voi enää hakea. Koulutuksessa on kuitenkin myös mahdollista suorittaa tutkinnon osa tai osia koko tutkinnon suorittamisen sijasta. Tämä mahdollisuus tavallaan korvaa aiemman näyttötutkintojärjestelmän ja ammatillisen lisäkoulutuksen niille opiskelijoille, jotka eivät tarvitse todistusta koko perustutkinnon suorittamisesta.

Opintojen tavoitteet määritellään yksilöllisesti tutkinnon perusteiden mukaisten reunaehtojen puitteissa, ja opiskeluoikeuden kesto riippuu opintojen laajuudesta.


Hakeminen

1) Jatkuvan haun valintakoe järjestetään seuraavan kerran keskiviikkona 20.11.2019, ja siihen ilmoittaudutaan lähettämällä ilmoittautumislomake osoitteeseen haku@concis.fi viimeistään keskiviikkona 6.11.2019. On hyvä mainita hakemuksessa, onko opintojen aikana tarkoitus suorittaa koko ammatillinen perustutkinto vai ainoastaan tutkinnon osa/osia. Mahdollisiin tiedusteluihin vastaa opintokoordinaattori Sonja Lehtonen-Ayikar, sonja.lehtonen-ayikar@concis.fi tai p. 050-5110869. 

Vapautuvista opiskelupaikoista voi lisäksi ympäri vuoden tiedustella opintokoordinaattori Sonja Lehtonen-Ayikarilta.

2) Yhteishaku on tarkoitettu niille hakijoille, jotka eivät aiemmin ole suorittaneet ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa. Yhteishaussa voi hakea seuraavan kerran helmi-maaliskuussa 2020.


Valintakoe on samansisältöinen yhteishaun ja jatkuvan haun kautta hakeville ja sisältää  koesoitto-/koelauluosuuden sekä teoria- ja säveltapailukokeen. Valintakokeessa menestyminen edellyttää, että hakijalla on jo hakuvaiheessa vähintään 3/3-tasoiset (laulajilla 2/2-tasoiset) tiedot ja taidot sekä klassisissa soitin- tai lauluopinnoissa että teoria-aineissa.

Ei-suomenkielisten hakijoiden tulee myös varautua osallistumaan kielikokeeseen, elleivät he voi osoittaa suomen kielen taitoaan muulla tavoin. Kielikokeen ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.
 

Musiikkialan 2. asteen ammatillinen perustutkinto oppisopimuskoulutuksena
 

Musiikkialan perustutkinnon suorittamiseen tähtäävän koulutuksen voi tehdä myös oppisopimuskoulutuksena. Tätä mahdollisuutta käyttävät erityisesti monet sotilasmuusikoksi tähtäävät opiskelijat. Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijalla on oltava työpaikka ja siellä ohjaamisesta vastaava henkilö. Työpaikkana on useimmiten ollut jokin sotilassoittokunta.

Tiedot valintakokeesta löydät täältä. Lisätietoja: rehtori Eero Pulkkinen, eero.pulkkinen@concis.fi.


Aiempien ammatillisten opintojen täydentäminen
 

Myös ammattikorkeakoulussa tai konservatoriossa opettajan tai muusikon tutkinnon jo tehneiden henkilöiden on mahdollista pyrkiä konservatorion ammatillisiin opintoihin kehittämään instrumenttiosaamistaan. Lisätietoja täältä.

Aikuisten näyttötutkinnon suorittanut laulunopiskelija Anna Markkanen esiintyi kevätjuhlassa 2019 yhdessä opettajista ja opiskelijoista koostuneen yhtyeen kanssa.