Ammatillinen aikuiskoulutus Lahden konservatoriossa

Ammatillinen aikuiskoulutus Lahden konservatoriossa

Musiikkialan 2. asteen ammatillinen perustutkinto aikuiskoulutuksena

Musiikkialan 2. asteen perustutkinto-opintoihin voivat hakea myös aikuiset. Huomioithan kuitenkin, että ammatillisen koulutuksen reformin myötä nuorten ja aikuisten koulutus ovat samansisältöiset. Näyttötutkintomuotoiseen koulutukseen ei siis voi enää hakea.

Hakeminen opintoihin tapahtuu joko yhteishaun tai jatkuvan haun kautta. Valintakokeet järjestetään seuraavan kerran maanantaina 19.8.2019, ja niihin tulee ilmoittautua ti 6.8.2019 mennessä. Hakuaikataulut ja -ohjeet löydät täältä.

Valintakoe on samansisältöinen yhteishaun ja jatkuvan haun kautta hakeville ja sisältää  koesoitto-/koelauluosuuden sekä teoria- ja säveltapailukokeen. Valintakokeessa menestyminen edellyttää, että hakijalla on jo hakuvaiheessa vähintään 3/3-tasoiset (laulajilla 2/2-tasoiset) tiedot ja taidot sekä klassisissa soitin- tai lauluopinnoissa että teoria-aineissa.

Ei-suomenkielisten hakijoiden tulee myös varautua osallistumaan kielikokeeseen, elleivät he voi osoittaa suomen kielen taitoaan muulla tavoin. Elokuun 2019 valintakokeisiin kuuluvan kielikokeen koepäivä ja -paikka ilmoitetaan myöhemmin.
 

Musiikkialan 2. asteen ammatillinen perustutkinto oppisopimuskoulutuksena

Musiikkialan perustutkinnon suorittamiseen tähtäävän koulutuksen voi tehdä myös oppisopimuskoulutuksena. Tätä mahdollisuutta käyttävät erityisesti monet sotilasmuusikoksi tähtäävät opiskelijat.

Valintakoe on samansisältöinen kuin yhteishaun kautta hakevilla. Ks. myös yllä olevat tiedot musiikkialan 2. asteen ammatillisen aikuiskoulutuksen hausta ja valintakokeesta.

Oppisopimuskoulutuksen toteuttamisessa ovat mukana seuraavat tahot:
- Oppisopimuskoulutuksen järjestämislupa ja rahoitus on Päijät-Hämeen koulutuskonsernilla, joka ostaa koulutuksen konservatoriolta.
- Konservatorio järjestää tietopuolisen koulutuksen (soittotunnit ja teoriat) sekä järjestää näytöt.
- Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijalla on oltava työpaikka ja siellä ohjaamisesta vastaava henkilö. Työpaikkana on useimmiten ollut jokin sotilassoittokunta.

Ammatillinen lisäkoulutus

Ammattikorkeakoulussa tai konservatoriossa opettajan tai muusikon tutkinnon jo tehneiden henkilöiden on mahdollista pyrkiä ammatilliseen lisäkoulutukseen.

 

Ammatillisen lisäkoulutuksen laulunopiskelija Anna Markkanen esiintyi kevätjuhlassa 2019 yhdessä opettajista ja opiskelijoista koostuneen yhtyeen kanssa.