Ammatillinen aikuiskoulutus Lahden konservatoriossa

Ammatillista koulutusta myös aikuisille ja ammattitaidon kehittämiseen tähtäävää koulutusta musiikin ammattilaisille! 

 

Musiikkialan 2. asteen ammatillinen perustutkinto tai tutkinnon osa/osia aikuiskoulutuksena


Musiikkialan 2. asteen perustutkinto-opintoihin voivat hakea myös aikuiset. Huomioithan kuitenkin, että ammatillisen koulutuksen reformin myötä nuorten ja aikuisten koulutus ovat samansisältöiset. Vanhaan näyttötutkintomuotoiseen koulutukseen ei siis voi enää hakea. Koulutuksessa on kuitenkin myös mahdollista suorittaa tutkinnon osa tai osia koko tutkinnon suorittamisen sijasta. Tämä mahdollisuus tavallaan korvaa aiemman näyttötutkintojärjestelmän ja ammatillisen lisäkoulutuksen niille opiskelijoille, jotka eivät tarvitse todistusta koko perustutkinnon suorittamisesta.

Opintojen tavoitteet määritellään yksilöllisesti tutkinnon perusteiden mukaisten reunaehtojen puitteissa, ja opiskeluoikeuden kesto riippuu opintojen laajuudesta.

Haun vaiheet ja valintakokeet ovat samanlaiset sekä nuorilla että aikuisilla.
 

Musiikkialan 2. asteen ammatillinen perustutkinto oppisopimuskoulutuksena
 

Musiikkialan perustutkinnon suorittamiseen tähtäävän koulutuksen voi tehdä myös oppisopimuskoulutuksena. Tätä mahdollisuutta käyttävät erityisesti monet sotilasmuusikoksi tähtäävät opiskelijat. Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijalla on oltava työpaikka ja siellä ohjaamisesta vastaava henkilö. Työpaikkana on useimmiten ollut jokin sotilassoittokunta.

Haun vaiheet ja valintakokeet ovat oppisopimuskoulutukseen hakevilla samat kuin muillakin hakijoilla. Lisätietoja: rehtori Eero Pulkkinen, eero.pulkkinen@concis.fi.


Aiempien ammatillisten opintojen täydentäminen
 

Myös ammattikorkeakoulussa tai konservatoriossa opettajan tai muusikon tutkinnon jo tehneiden henkilöiden on mahdollista pyrkiä konservatorion ammatillisiin opintoihin kehittämään instrumenttiosaamistaan.

Aikuisten näyttötutkinnon suorittanut laulunopiskelija Anna Markkanen esiintyi kevätjuhlassa 2019 yhdessä opettajista ja opiskelijoista koostuneen yhtyeen kanssa.