Instrumenttitaitojen kehittäminen musiikkialan ammattilaisille

Opintojen sisältö


Myös ammattikorkeakoulussa tai konservatoriossa opettajan tai muusikon tutkinnon jo tehneiden henkilöiden on mahdollista pyrkiä konservatorion ammatillisiin opintoihin kehittämään instrumenttiosaamistaan. Koulutus edellyttää ammatillisen perustutkinnon tai sen osan/osien suorittamista, ja opiskeluoikeuden kesto riippuu suoritettavien tutkinnon osien laajuudesta. Opintojen tavoitteet määritellään yksilöllisesti tutkinnon perusteiden mukaisten reunaehtojen puitteissa, ja niihin on opiskelijan omista lähtökohdista ja jatkosuunnitelmista riippuen mahdollista sisällyttää myös C-, B- tai A-tasokonsertti.

Opiskelija voi opiskeluoikeutensa ajan saada pääinstrumenttinsa opetusta enimmillään 25 x 75’ lukuvuodessa. Soittotuntien määrä ja aikataulu sovitaan pääaineen opettajan kanssa. Lisäksi opiskelija voi halutessaan osallistua konservatorion yhteismusisointitoimintaan ja ryhmäopetuksena tapahtuvaan musiikin perusteiden opetukseen. Opettajina toimivat Lahden konservatorion opettajat.
 

Hakeminen


Instrumenttitaitojen kehittämiseen tähtääviin opintoihin haetaan jatkuvan haun kautta. Jatkuvan haun valintakoe järjestetään seuraavan kerran keskiviikkona 20.11.2019, ja siihen ilmoittaudutaan lähettämällä ilmoittautumislomake osoitteeseen haku@concis.fi viimeistään maanantaina 4.11.2019. On hyvä mainita hakemuksessa, onko opintojen aikana tarkoitus suorittaa koko ammatillinen perustutkinto vai ainoastaan tutkinnon osa/osia. Huomioithan myös ohjeet koesoitto-/koelaulukappaleita valitessasi, mutta suhteuta ne omiin tavoitteisiisi.

Mahdollisiin tiedusteluihin vastaa opintokoordinaattori Sonja Lehtonen-Ayikar, sonja.lehtonen-ayikar@concis.fi / p. 050-5110869, tai rehtori Eero Pulkkinen, eero.pulkkinen@concis.fi.

Vapautuvista opiskelupaikoista voi lisäksi ympäri vuoden tiedustella opintokoordinaattori Sonja Lehtonen-Ayikarilta.