Valintakokeen ohjelmistovaatimukset

Solistisen pääaineen kokeen ohjelmistovaatimukset
(2. asteen ammatillinen koulutus)
 

Valintakoeohjelmisto on hyvä koota siten, että se antaa mahdollisimman tarkan ja monipuolisen kuvan hakijan osaamisen tasosta. Koesoitto- ja koelaulukappaleet saavat näin ollen olla myös 3/3-tasoa (laulajilla 2/2-tasoa) vaativampia.
 

Kaikkien soittimien koesoitoissa ovat valintakoetehtävinä
a) kaksi eri tyylikausia edustavaa vapaavalintaista, vähintään 3/3-tasoista sävellystä, joista lautakunta kuuntelee harkintansa mukaan noin 5 minuuttia kummastakin
b) lautakunnan harkinnan mukaan mahdollisesti myös prima vista -tehtävä ja/tai hakijalle pääsykokeessa jaettava tai etukäteen lähetettävä omaksumistehtävä

Vapaavalintaiset koesoittokappaleet (ks. kohta a) esitetään ilman säestystä ja mieluiten ulkoa.


Koelaulun valintakoetehtävät:
a) Valmista kolme laulua eri kielillä vähintään 2/2-tason vaatimusten mukaisesti. Yhden lauluista on oltava suomen kielellä ja kaikkien alkukielellä.
b) Vaccai: Metodo Pratico: Ib, IIb, V, VII ja VIIIa, joista valintakokeessa lautakunta valitsee esitettäväksi yhden.

Lautakunta voi kuunnella halutessaan näytteestä vain osia. Vapaavalintaiset koelaulukappaleet (ks. kohta a) esitetään ulkoa ja alkukielellä. Vaccai-osuuden saa laulaa nuoteista (omat nuotit mukaan!).

Lisäksi lautakunta voi harkintansa mukaan määrätä prima vista -tehtävän ja/tai hakijalle pääsykokeessa jaettavan tai etukäteen lähetettävän omaksumistehtävän.

Jos toivot koelauluusi konservatorion säestäjää, toimitathan vapaavalintaisten koelaulukappaleiden nuotit siten, että ne ovat perillä konservatoriolla viimeistään viikkoa ennen valintakoepäivää. Toimitusosoite on Lahden konservatorio / Opintokoordinaattori, Sibeliuksenkatu 8, 15110 Lahti.

Voit myös halutessasi tuoda koelauluun oman säestäjän.

 

Huomioithan, että valintakokeeseen kuuluu myös teoria- ja säveltapailuosuus.