Yhteistyöpäiväkodit

 

Usein lapset käyvät musiikkileikkikoulussa tai muissa harrastuksissa päiväkodin tai koulun jälkeen. Päiväkotimuskarissa varhaisiän musiikinopettaja tulee pitämään tunnit päiväkotiin päivän aikana. Lapset ovat huomattavasti virkeämpiä päivällä kuin ilta-aikaan; oppiminen on helpompaa, eikä lapsia tarvitse lähteä kuljettamaan harrastukseen työpäivän jälkeen.  Mikäli mahdollista, lapset voidaan tuoda päiväkotipäivän aikana muskariin myös konservatorion tiloihin jolloin käytössä ovat konservatorion soittimet ja materiaalit. 

Lahden konservatorion musiikkileikkikoulu antoi varhaisiän musiikkikasvatusta Ylikartanon päiväkodissa Hollolassa syksystä 2009 kevääseen 2012 sekä Kariston liikuntapäiväkoti Touhulassa syksystä 2016 kevääseen 2017.

Tällä hetkellä yhteistyöpäiväkoteja on kolme. Musiikkileikkikoulutoiminta päiväkoti Pääskynpesässä sekä päiväkoti Pikkutontussa alkoi syksyllä 2011 ja jatkuu edelleen. Syksyllä 2018 aloitimme yhteistoiminnan myös Teddy Bear päiväkodissa. Olemme kiinnostuneita yhteistyöstä myös uusien päiväkotien kanssa.