CC5 - Concert Circle 5

Concert Circle 5 -hanke on päättynyt. Opiskelijavaihtomme jatkuvat nykyisellä ohjelmakaudella Music without Frontiers -hankkeessa.
Lisätietoja: Sirkku Lehti-Permanto, +358 50 511 1061.

Katso viereisestä PDF-linkistä, mitä mieltä Kansainvälisen vaihdon keskus CIMO oli CC5-hankkeestamme.

Tätä CC5 oli:

Lahden konservatorion opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa työssäoppimisjakso ulkomailla, jossain Concert Circle -verkostoomme kuuluvassa konservatoriossa.

Concert Circle 5 -hanke kuuluu EU:n ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden liikkuvuutta tukevaan Leonardo da Vinci -ohjelmaan, jota Suomessa hallinnoi CIMO.

Concert Circle -periaate
Verkostoon kuuluvissa konservatorioissa järjestetään kolmen viikon mittaisia vaihtojaksoja, joihin lähetämme vastavuoroisesti ammatillisessa koulutuksessa olevia opiskelijoita. Jakson aikana opiskelijat harjoittavat taitojaan orkesteri- ja/tai yhtyemuusikoina ja saavat lisäksi henkilökohtaista opetusta omassa instrumentissaan. Skotlantilaisessa yhteiskoulussamme instrumenttiopetuksen sijaan opiskelijat perehtyvät musiikkiteknologiaan ja oman osaamisen markkinointiin. Mutta myös siellä yhteismusisoinnissa on voimaa: klasaritkin pääsevät mukaan paikallisiin yhtyeisiin, joissa niin skottilainen kuin kansainvälinenkin kevytmusiikki on etusijalla.

Kukin vaihtojakso huipentuu merkittävään konserttiesiintymiseen (joita voi olla myös useita, esim. orkesterissa, kamarimuusikkona tai soolona).

Isäntäoppilaitos valmistaa jaksolle mielekkään lukujärjestyksen. Lähettävä oppilaitos huolehtii opiskelijan matkoista ja majoituksesta.

Vaihtojaksot ovat opiskelijoille vapaaehtoinen, valinnainen osa opintoja, jotka luetaan täysimääräisesti hyväksi heidän opintosuorituksissaan.

Concert Circle -vaihdoissa olleiden opiskelijoiden kokemuksiin voit tutustua täällä.