Tähtijouset - Tiedotus

TIETOA TÄHTIJOUSTEN TOIMINNASTA

Tähtijousissa soittavat konservatorion nuorimmat, vasta muutaman vuoden soittaneet jousisoittajat. Orkesterin johtajina toimivat Minna Järvelä ja Merja Keski-Saari. Heidän lisäkseen sellistien ja basistien harjoittajana toimii Tomi Uotila.

Orkesterissa pääsee soittamaan ryhmässä, esiintymään konserteissa ja osallistumaan konserttimatkoihin, mikä motivoi lasta harjoittelemaan soittotuntien ja yksin tehtävän kotiharjoittelun rinnalla. Orkesterissa oppii uudenlaisia ja erilaisia taitoja kuin yksin soittaessaan; yhteissoittoa ja toisten kuuntelemista.

Yleensä jokainen viulisti soittaa ensin kolmannessa, sitten toisessa ja lopuksi ensimmäisessä viulussa. Lisäksi istumapaikkoja vaihdellaan sektion sisällä. Näin opitaan kuuntelemaan muita, sillä takapultissa on monesti vaikeampi soittaa kuin etupultissa. Välillä jotain lapsista pyydetään soittamaan yksin muille malliksi. Jokainen tehtävä ja kaikkien panos on yhtä tärkeä. Niinpä orkesteristemmoja ja varsinkin vaikeita kohtia on syytä harjoitella yhdessä soitonopettajan kanssa tunnilla. Ja jos joskus ei pääse harjoitukseen, siitä tulee aina ilmoittaa tekstiviestillä orkesterin vetäjille. Tunnollisimmin harjoituksissa käyvät saavat Vuoden orkesterilainen –kunniakirjan.

Jokainen konservatorion oppilas on lahjakas. Mitä enemmän harjoittelee, sitä enemmän osaa!

 

Harjoituspaikka saattaa muuttua.  Varmista oikea paikka tarvittaessa ala-aulassa hissin viereiseltä ilmoitustaululta.